fbpx
Nahoru

Tuňákové krokety

Ingredience:

  • 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 velký brambor
  • 2 PL nasekaného kopru
  • 2 PL majonézy
  • 2 ČL mletého cibulového prášku
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 1 ČL citrónové šťávy
  • ¾ ČL košer soli
  • Špetka pepře
  • Olivový olej ve spreji
  • 1 velké vejce
  • ¾ šálku bezlepkové panko strouhanky
  • Citron
  • Tatarská omáčka (k podávání)
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy35 minut

PostupPostup

Tuňákové krokety
 

Brambor dejte do malé pánve a zalijte vodou. Vařte při středně vysoké teplotě, dokud brambory nezměknou, asi 15 až 18 minut a poté sceďte.

Rozdrťte ji ve velké míse a smíchejte s tuňákem, koprem, majonézou, červenou cibulí, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem a vložte na 10 minut do mrazničky.

Vezměte do rukou poctivou ¼ hrnku směsi a jemně rozválejte na 8 válečků.

Do malé misky dejte rozšlehané vejce, do další misky strouhanku.

Krokety ponořte do vejce, poté do panko strouhanky a odložte stranou na prkýnko. Všechny strany kroket postříkejte olivovým olejem.

Příprava v horkovzdušné fritéze

Nastavte teplotu horkovzdušné fritézy na 120 °C a nechte v ní krokety 10 minut, dokud se nezbarví do zlata.

Příprava v horkovzdušné troubě

Pečte v troubě na 180 °C 22-24 minut, v půlce pečení je otočte, aby se opekly ze všech stran.

Podávejte s citronem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo