Tuňákové krokety
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 velký brambor
- 2 PL nasekaného kopru
- 2 PL majonézy
- 2 ČL mletého cibulového prášku
- 1 PL dijonské hořčice
- 1 ČL citrónové šťávy
- ¾ ČL košer soli
- Špetka pepře
- Olivový olej ve spreji
- 1 velké vejce
- ¾ šálku bezlepkové panko strouhanky
- Citron
- Tatarská omáčka (k podávání)



Postup

Brambor dejte do malé pánve a zalijte vodou. Vařte při středně vysoké teplotě, dokud brambory nezměknou, asi 15 až 18 minut a poté sceďte.
Rozdrťte ji ve velké míse a smíchejte s tuňákem, koprem, majonézou, červenou cibulí, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem a vložte na 10 minut do mrazničky.
Vezměte do rukou poctivou ¼ hrnku směsi a jemně rozválejte na 8 válečků.
Do malé misky dejte rozšlehané vejce, do další misky strouhanku.
Krokety ponořte do vejce, poté do panko strouhanky a odložte stranou na prkýnko. Všechny strany kroket postříkejte olivovým olejem.
Příprava v horkovzdušné fritéze
Nastavte teplotu horkovzdušné fritézy na 120 °C a nechte v ní krokety 10 minut, dokud se nezbarví do zlata.
Příprava v horkovzdušné troubě
Pečte v troubě na 180 °C 22-24 minut, v půlce pečení je otočte, aby se opekly ze všech stran.
Podávejte s citronem.



