fbpx
Nahoru

Tuňákové krokety

Ingredience:

  • 500 ml mléka (nebo rostlinné alternativy)
  • 3 konzervy Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • ½ bílé cibule
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • Sůl
  • Černý mletý pepř
  • 1 čajová lžička mletého muškátového oříšku
  • 2 hřebíčky
  • Hladká mouka na obalování
  • 2 vejce na obalování
  • Strouhanka na obalování
  • Olivový olej vhodný ke smažení (Borges Extra Mild olivový olej)
Počet osob4Náročnosťstredne náročnéČas přípravy1 hodina

PostupPostup

Tuňákové krokety
 
  1. Ve velkém hrnci na másle na mírném plamenu osmažte nadrobno nakrájenou cibuli s hřebíčkem. Potom za stálého míchání pomalu přisypejte mouku. K zapražené mouce pomalu přilévejte mléko a stále míchejte, abyste vytvořili směs bez hrudek.
  2. Vyndejte hřebíček a ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce. Do uvařené kaše přidejte tuňáka i s olejem a najemno nasekané vejce natvrdo. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Směs přikryjte fólií a nechte v lednici vychladnout.
  5. Připravte si ingredience na obalování – mouku, rozšlehané vajíčko a strouhanku.
  6. Z vychlazené hmoty vytvarujte kuličky. Obalte v mouce, vajíčku a strouhance a pak nechte znovu odležet v lednici.
  7. V hrnci rozehřejte olivový olej vhodný ke smažení a krokety smažte dozlatova.
  8. Hotové krokety odkládejte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo