Tuňákové krokety
Ingredience:
- 500 ml mléka (nebo rostlinné alternativy)
- 3 konzervy Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 1 vejce uvařené natvrdo
- ½ bílé cibule
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- Sůl
- Černý mletý pepř
- 1 čajová lžička mletého muškátového oříšku
- 2 hřebíčky
- Hladká mouka na obalování
- 2 vejce na obalování
- Strouhanka na obalování
- Olivový olej vhodný ke smažení (Borges Extra Mild olivový olej)



Postup

- Ve velkém hrnci na másle na mírném plamenu osmažte nadrobno nakrájenou cibuli s hřebíčkem. Potom za stálého míchání pomalu přisypejte mouku. K zapražené mouce pomalu přilévejte mléko a stále míchejte, abyste vytvořili směs bez hrudek.
- Vyndejte hřebíček a ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce. Do uvařené kaše přidejte tuňáka i s olejem a najemno nasekané vejce natvrdo. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Směs přikryjte fólií a nechte v lednici vychladnout.
- Připravte si ingredience na obalování – mouku, rozšlehané vajíčko a strouhanku.
- Z vychlazené hmoty vytvarujte kuličky. Obalte v mouce, vajíčku a strouhance a pak nechte znovu odležet v lednici.
- V hrnci rozehřejte olivový olej vhodný ke smažení a krokety smažte dozlatova.
- Hotové krokety odkládejte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.



