fbpx
Nahoru

Tuňákové burrito

Ingredience:

  • 6 středně velkých tortill
  • 300 g sterilovaných červených fazolí
  • 1 větší stroužek česneku
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 3 x 65 g tuňaka Calvo v bio extra panenském olivovém oleji
  • 6 - 7 cherry rajčat
  • 45 g sterilované kukuřice
  • 2 velké lžíce rajčatové passaty/pyré
  • 1 jarní cibulka nebo 1/2 červené cibule
  • 100 g ledového salátu
  • 115 g rýže SOS Classic
  • 80 g čedaru (lze plátkový i strouhaný)
Počet osob6NáročnosťsnadnéČas přípravy30 minut
vaříMartina

PostupPostup

Tuňákové burrito
 

Tento recept pro vás připravila Martina, @mamachef.

Fazole i spolu s nálevem z konzervy a česnekem rozmixujte nebo vyšlehejte do podoby hladkého krému. Dochuťte solí. Tuňáka i spolu s bio olivovým olejem, ve kterém byl naložen smíchejte ve střední míse s na malé kousky nakrájenými cherry rajčaty, kukuřicí bez nálevu, rajčatovým pýré a najemno nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Lze přidat i špetka chilli. Ledový salát nakrájejte na tenčí proužky. Rýži uvařte. Čedar nastrouhejte nahrubo, v případě plátků jej rozkrojte na tenké proužky. Každou tortillu pak po celém obvodu potřete fazolovým krémem a na jednu stranu začněte vrstvit náplň. Nejprve dejte část (jednu šestinu) ledového salátu, na ni uvařenou rýži, dále směs z tuňáka a rajčat a nakonec čedar.

Kraje tortilly nahněte a smotejte do pevného závitku. Buritto opečte na suché pánvi nebo na grilu z obou stran. Podávat můžete s rajčatovou salsou nebo zakysanou smetanou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo