Tuňákové burrito
Ingredience:
- 6 středně velkých tortill
- 300 g sterilovaných červených fazolí
- 1 větší stroužek česneku
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 x 65 g tuňaka Calvo v bio extra panenském olivovém oleji
- 6 - 7 cherry rajčat
- 45 g sterilované kukuřice
- 2 velké lžíce rajčatové passaty/pyré
- 1 jarní cibulka nebo 1/2 červené cibule
- 100 g ledového salátu
- 115 g rýže SOS Classic
- 80 g čedaru (lze plátkový i strouhaný)
Postup
Tento recept pro vás připravila Martina, @mamachef.
Fazole i spolu s nálevem z konzervy a česnekem rozmixujte nebo vyšlehejte do podoby hladkého krému. Dochuťte solí. Tuňáka i spolu s bio olivovým olejem, ve kterém byl naložen smíchejte ve střední míse s na malé kousky nakrájenými cherry rajčaty, kukuřicí bez nálevu, rajčatovým pýré a najemno nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Lze přidat i špetka chilli. Ledový salát nakrájejte na tenčí proužky. Rýži uvařte. Čedar nastrouhejte nahrubo, v případě plátků jej rozkrojte na tenké proužky. Každou tortillu pak po celém obvodu potřete fazolovým krémem a na jednu stranu začněte vrstvit náplň. Nejprve dejte část (jednu šestinu) ledového salátu, na ni uvařenou rýži, dále směs z tuňáka a rajčat a nakonec čedar.
Kraje tortilly nahněte a smotejte do pevného závitku. Buritto opečte na suché pánvi nebo na grilu z obou stran. Podávat můžete s rajčatovou salsou nebo zakysanou smetanou.