Tuňákové bolognese
Ingredience:
- 2 větší mrkve
- 1 větší petržel
- 1 stonek celeru
- 1 červená cibule
- 1 - 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- 2 konzervy tuňáka Calvo v bio extra panenském olivovém oleji
- 1 konzerva loupaných rajčat
- Špagety
- Sušené oregano
- Sůl, pepř
4snadné40 minutvaříNaty
Postup
Tento recept pro vás připravila Naty, @chutodnaty.
Na pánvi s olejem osmahneme dosklovata najemno nakrájenou červenou cibuli. Mrkev, petržel a stonek celeru nakrájíme na co nejmenší kousky a přidáme k cibuli. Restujeme, dokud zelenina nezkřehne. Přidáme prolisovaný česnek a zalijeme rajčaty. Konzervu vypláchneme troškou vody a přidáme ke směsi do pánve. Na středním plamenu vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Mezitím uvaříme špagety podle návodu. Těsně předtím, než špagety slijeme, odebereme cca 50 ml vody, v níž se vaří na zjemnění omáčky.
Vodu dáme do zeleninové směsi, přidáme konzervy tuňáka a promícháme. Na závěr přidáme těstoviny.
Podáváme posypané čerstvou bazalkou a podrcenými vlašskými ořechy.