fbpx
Nahoru

Tuňákové bolognese

Ingredience:

Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy40 minut
vaříNaty

PostupPostup

Tuňákové bolognese
 

Tento recept pro vás připravila Naty, @chutodnaty.

Na pánvi s olejem osmahneme dosklovata najemno nakrájenou červenou cibuli. Mrkev, petržel a stonek celeru nakrájíme na co nejmenší kousky a přidáme k cibuli. Restujeme, dokud zelenina nezkřehne. Přidáme prolisovaný česnek a zalijeme rajčaty. Konzervu vypláchneme troškou vody a přidáme ke směsi do pánve. Na středním plamenu vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Mezitím uvaříme špagety podle návodu. Těsně předtím, než špagety slijeme, odebereme cca 50 ml vody, v níž se vaří na zjemnění omáčky.

Vodu dáme do zeleninové směsi, přidáme konzervy tuňáka a promícháme. Na závěr přidáme těstoviny.

Podáváme posypané čerstvou bazalkou a podrcenými vlašskými ořechy.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo