Tuňák v mandlové omáčce
Ingredience:
- 2 balení Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 100 g mandlí
- 1 cibule
- 2 krajíce staršího chleba
- sůl a pepř
- 150 g sterilované pečené červené papriky
- 100 ml bílého vína
- zeleninový nebo rybí vývar
2snadné25 minut
Postup
Cibuli nakrájejte na čtverečky a česnek nasekejte najemno. Krajíce chleba také nakrájejte na menší čtverce.
Na pánvi na trošce olivového oleje opečte mandle, nechte vychladnout a nakrájejte. Na stejné pánvi opečte chléb a dejte stranou.
Cibuli a česnek poduste, přidejte bílé víno, vývar, chléb, mandle a povařte 10 minut. Pak rozmixujte ponorným mixérem. Odeberte polovinu omáčky, jednu polovinu odložte stranou a do druhé přidejte pečené papriky, rozmixujte. Do hlubokého talíře nalijte bílou omáčku, okraje ozdobte paprikovou omáčkou a do středu naservírujte tuňáka.