fbpx
Nahoru

Tuňák v bešamelové omáčce s vejcem

Ingredience:

Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy35 minut

PostupPostup

Tuňák v bešamelové omáčce s vejcem
 

Při přípravě tohoto jídla budete postupovat ve třech fázích. Nejprve si připravte bešamel. Mléko zahřejte v hrnci a odstavte. V druhém hrnci na mírném ohni zahřejte máslo, osmahněte mouku a až bude zlatohnědá, postupně přidejte horké mléko a špetku soli.

Pak si připravte rajčatovou omáčku – na trošce olivového oleje orestujte cibuli a přidejte rajčata, vařte na středním plamenu 5 minut, přilijte víno a vařte ještě 10 minut. Pokud je omáčka kyselá, přidejte sůl a trochu cukru.

Vajíčka uvařte natvrdo a nakrájejte na plátky. Do zapékací misky jemně nalijte rajčatovou omáčku, na ni rozložte vajíčka a polijte vrstvou bešamelu. Nahoru nastrouhejte sýr a dejte zapéct do trouby na 10 minut. Servírujte s tuňákem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo