Tuňák v bešamelové omáčce s vejcem
Ingredience:
- 4 balení Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- Špetka cukru
- 1 cibule
- 100 g pšeničné mouky
- 4 vajíčka
- 1 l mléka
- 100 g másla
- 50 g ementálu
- 50 g parmezánu
- špetka soli
- 500 g rajčat
- 70 ml bílého vína
2snadné35 minut
Postup
Při přípravě tohoto jídla budete postupovat ve třech fázích. Nejprve si připravte bešamel. Mléko zahřejte v hrnci a odstavte. V druhém hrnci na mírném ohni zahřejte máslo, osmahněte mouku a až bude zlatohnědá, postupně přidejte horké mléko a špetku soli.
Pak si připravte rajčatovou omáčku – na trošce olivového oleje orestujte cibuli a přidejte rajčata, vařte na středním plamenu 5 minut, přilijte víno a vařte ještě 10 minut. Pokud je omáčka kyselá, přidejte sůl a trochu cukru.
Vajíčka uvařte natvrdo a nakrájejte na plátky. Do zapékací misky jemně nalijte rajčatovou omáčku, na ni rozložte vajíčka a polijte vrstvou bešamelu. Nahoru nastrouhejte sýr a dejte zapéct do trouby na 10 minut. Servírujte s tuňákem.