Tortilla de Pisos
Ingredience:
- ~BRAMBOROVÁ TORTILLA~
- 3 střední brambory
- 1 malá cibule
- 4 vejce
- 1 sklenice extra panenského olivového oleje
- sůl
- ~ŠPENÁTOVÁ TORTILLA~
- 300 g čerstvého baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- 4 vejce
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- ½ lžičky cukru
- sůl
- ~TUŇÁKOVÁ TORTILLA~
- 3 x 80 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 4 vejce
- domácí rajčatové sofrito
- sůl
Postup
Bramborová tortilla:
Brambory a cibuli oloupejte, umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Do pánve nalijte 1 sklenici extra panenského olivového oleje a pomalu smažte brambory a cibuli. Sem tam zamíchejte. Když se brambory začnou rozpadat, zesilte oheň a osmažte trošku dozlatova. Nemíchejte moc, aby se nerozmačkaly na pyré. Odstavte z ohně a sceďte přes sítko. V misce vyšlehejte vajíčka s troškou soli, přidejte brambory a nechte odstát asi 10 minut. Na nepřilnavou pánev dejte 2 lžíce oleje. Až bude pánev horká, přidejte směs vajec s bramborami a cibulí. Hýbejte pánví, aby se tortillla nepřilepila. Když se nebude lepit a bude dozlatova, přikryjte talířem, otočte a pečte z druhé strany. Postup opakujte. Nechte zhoustnout podle chuti a můžete dát na servírovací talíř.
Špenátová tortilla:
Česnek nakrájejte a na 2 lžících extra panenského olivového oleje osmažte dozlatova. Přidejte špenát. Osolte, přidejte ½ lžičky cukru. Pečte, dokud špenát „nepadne“ a odstavte. V misce vymíchejte 4 vajíčka, přidejte špenát, ochuťte a dobře promíchejte. Tortillu pečeme z obou stran podobně jako bramborovou tortillu. Upečenou tortillu uložte na bramborovou.
Tuňáková tortilla:
Tuňáka sceďte. V misce vyšlehejte 4 vajíčka, přidejte tuňáka, sůl a zamíchejte. Tortillu upečte podobně jako v předcházejících případech. Tortillu uložte na špenátovou tortillu. Navrch přidejte domácí rajčatové sofrito.