Nahoru

Tortilla de Pisos

Ingredience:

Počet osob4 osobyNáročnoststředníČas přípravy60 min

PostupPostup

Tortilla de Pisos
 

Bramborová tortilla:

Brambory a cibuli oloupejte, umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Do pánve nalijte 1 sklenici extra panenského olivového oleje a pomalu smažte brambory a cibuli. Sem tam zamíchejte. Když se brambory začnou rozpadat, zesilte oheň a osmažte trošku dozlatova. Nemíchejte moc, aby se nerozmačkaly na pyré. Odstavte z ohně a sceďte přes sítko. V misce vyšlehejte vajíčka s troškou soli, přidejte brambory a nechte odstát asi 10 minut. Na nepřilnavou pánev dejte 2 lžíce oleje. Až bude pánev horká, přidejte směs vajec s bramborami a cibulí. Hýbejte pánví, aby se tortillla nepřilepila. Když se nebude lepit a bude dozlatova, přikryjte talířem, otočte a pečte z druhé strany. Postup opakujte. Nechte zhoustnout podle chuti a můžete dát na servírovací talíř.

Špenátová tortilla:

Česnek nakrájejte a na 2 lžících extra panenského olivového oleje osmažte dozlatova. Přidejte špenát. Osolte, přidejte ½ lžičky cukru. Pečte, dokud špenát „nepadne“ a odstavte. V misce vymíchejte 4 vajíčka, přidejte špenát, ochuťte a dobře promíchejte. Tortillu pečeme z obou stran podobně jako bramborovou tortillu. Upečenou tortillu uložte na bramborovou.

Tuňáková tortilla:

Tuňáka sceďte. V misce vyšlehejte 4 vajíčka, přidejte tuňáka, sůl a zamíchejte. Tortillu upečte podobně jako v předcházejících případech. Tortillu uložte na špenátovou tortillu. Navrch přidejte domácí rajčatové sofrito.

 

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo