Topinka s rajčetem a tuňákem
Ingredience:
- 1 sklo Calvo filetů z tuňáka v olivovém oleji
- 2 krajíce domácího chleba
- 1 zralé masité rajče
- hrubá sůl
- 40 čerstvých lístků bazalky
- 100 ml extra panenského olivového oleje
2 osobyľahké20 min
Postup
Do misky vložte led se studenou vodou. V hrnci zahřejte vodu. Když začne vřít, přidejte lístky bazalky, počítejte do 10, vyjměte a uložte do vody s ledem. Tento krok je velmi důležitý, aby se nevyplavil chlorofyl. Olej bude mít krásnou intenzivní barvu. Sceďte a rozmačkejte v extra panenském olivovém oleji. Odložte.
Krajíce chleba osmahněte z obou stran. Rajče nakrájejte a uložte na topinky.
Přidejte tuňáka, osolte a ochuťte bazalkovým olejem a troškou oleje z filetů.