fbpx
Nahoru

Toast s restovaným špenátem, tuňákem a ztraceným vejcem

Ingredience:

Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy15 minut

PostupPostup

Toast s restovaným špenátem, tuňákem a ztraceným vejcem
 
  1. Na extra panenském olivovém oleji osmažte česnek a cibulku. Po chvilce přidejte rozinky a špenát a dochuťte solí a pepřem. Když špenát zvadne, odstavte a odložte stranou.
  2. Mezitím si připravte ztracená vejce: V menším rendlíku přiveďte k varu vodu a jakmile se začne vařit, vlijte do ní lžíci octa. Vodu nesolte! Vodou v rendlíku rychle zamíchejte, aby vznikl vír. Doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Vír se postará o to, aby bílek obalil žloutek. Jakmile je bílek pevný, odstavte rendlík z plamene a nechte vejce dojít. Stačí asi 2–3 minuty.
  3. Krajíce chleba opečte z obou stran, navrch přidejte špenát, vejce a tuňáka a na závěr přidejte trochu pepře.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo