Toast s restovaným špenátem, tuňákem a ztraceným vejcem
Ingredience:
- 1 konzerva Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 2 krajíce chleba
- Baby špenát
- Jarní cibulka
- Česnek
- Rozinky
- 2 vejce
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Černý pepř
2snadné15 minut
Postup
- Na extra panenském olivovém oleji osmažte česnek a cibulku. Po chvilce přidejte rozinky a špenát a dochuťte solí a pepřem. Když špenát zvadne, odstavte a odložte stranou.
- Mezitím si připravte ztracená vejce: V menším rendlíku přiveďte k varu vodu a jakmile se začne vařit, vlijte do ní lžíci octa. Vodu nesolte! Vodou v rendlíku rychle zamíchejte, aby vznikl vír. Doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Vír se postará o to, aby bílek obalil žloutek. Jakmile je bílek pevný, odstavte rendlík z plamene a nechte vejce dojít. Stačí asi 2–3 minuty.
- Krajíce chleba opečte z obou stran, navrch přidejte špenát, vejce a tuňáka a na závěr přidejte trochu pepře.