Těstoviny s omáčkou marinara a tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy tuňáka v olivovém olejis
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- třtinový cukr
- cibule
- oregano
- 350 g barevných těstovin (nebo jiných dostupných těstovin)
- sůl a pepř
- balení cherry rajčat
- 330 ml rajčatové passaty
- olivový olej
4snadné30 minut
Postup
Ideální kombinace sacharidů a bílkovin, a jako bonus, jednoduchá na přípravu.
Cibuli nakrájejte a oprahněte na pánvi na troše oleje, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a promíchejte. Až česnek změkne, přidejte rajčatovou passatu a bylinky, dochuťte solí a cukrem. Omáčku vařte přibližně 20 minut, dokud se nezredukuje. Přidejte pepř.
Mezitím dejte do zapékací mísy cherry rajčata, zakápněte olivovým olejem a pečte při teplotě 170 ° C 15 minut.
Těstoviny uvařte v dostatečném množství vroucí vody podle instrukcí na obalu. Jednu naběračku vody, ve které se vařily těstoviny, přidejte do omáčky a těstoviny sceďte. Promíchejte, navrch přidejte tuňáka a pečená rajčata. Dochuťte trochou pepře a podávejte.