fbpx
Nahoru

Těstoviny s omáčkou marinara a tuňákem

Ingredience:

  • 2 konzervy tuňáka v olivovém olejis
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • třtinový cukr
  • cibule
  • oregano
  • 350 g barevných těstovin (nebo jiných dostupných těstovin)
  • sůl a pepř
  • balení cherry rajčat
  • 330 ml rajčatové passaty
  • olivový olej
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy30 minut

PostupPostup

Těstoviny s omáčkou marinara a tuňákem
 

Ideální kombinace sacharidů a bílkovin, a jako bonus, jednoduchá na přípravu.

Cibuli nakrájejte a oprahněte na pánvi na troše oleje, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a promíchejte. Až česnek změkne, přidejte rajčatovou passatu a bylinky, dochuťte solí a cukrem. Omáčku vařte přibližně 20 minut, dokud se nezredukuje. Přidejte pepř.

Mezitím dejte do zapékací mísy cherry rajčata, zakápněte olivovým olejem a pečte při teplotě 170 ° C 15 minut.

Těstoviny uvařte v dostatečném množství vroucí vody podle instrukcí na obalu. Jednu naběračku vody, ve které se vařily těstoviny, přidejte do omáčky a těstoviny sceďte. Promíchejte, navrch přidejte tuňáka a pečená rajčata. Dochuťte trochou pepře a podávejte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo