Teplý cuketový salát s tuňákem, sýrem, fetou a olivami
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- Extra panenský olivový olej
- 150 g černých oliv bez pecky
- 2 cukety
- Jarní cibulka
- Oregano
- 250 g sýra feta
- Sůl a pepř
- 200 g cherry rajčat
- Tymián
2snadné30 minut
Postup
Tento teplý cuketový salát čerpá inspiraci z řeckých ostrovů Středozemního moře a zahrnuje chuť tradičního sýra feta a oliv.
Cuketu omyjte a zbavte konečků, podélně rozřízněte na 4 části a nakrájejte na přibližně 2 cm kostičky.
Uložte je na pekáč, přidejte sůl, pepř, olivový olej, oregano a tymián.
Do druhého pekáče přidejte cherry rajčata, sůl, olivový olej, oregano a tymián.
Oba pekáče dejte do trouby vyhřáté na 200°C, pečte přibližně 15-20 min.
Nechte vychladnout a podávejte na talíři spolu s kostkami sýra, olivami, nakrájenou cibulí, dochucené olivovým olejem, octem a solí.