fbpx
Nahoru

Teplý cuketový salát s tuňákem, sýrem, fetou a olivami

Ingredience:

  • 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • Extra panenský olivový olej
  • 150 g černých oliv bez pecky
  • 2 cukety
  • Jarní cibulka
  • Oregano
  • 250 g sýra feta
  • Sůl a pepř
  • 200 g cherry rajčat
  • Tymián
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy30 minut

PostupPostup

Teplý cuketový salát s tuňákem, sýrem, fetou a olivami
 

Tento teplý cuketový salát čerpá inspiraci z řeckých ostrovů Středozemního moře a zahrnuje chuť tradičního sýra feta a oliv.

Cuketu omyjte a zbavte konečků, podélně rozřízněte na 4 části a nakrájejte na přibližně 2 cm kostičky.

Uložte je na pekáč, přidejte sůl, pepř, olivový olej, oregano a tymián.

Do druhého pekáče přidejte cherry rajčata, sůl, olivový olej, oregano a tymián.

Oba pekáče dejte do trouby vyhřáté na 200°C, pečte přibližně 15-20 min.

Nechte vychladnout a podávejte na talíři spolu s kostkami sýra, olivami, nakrájenou cibulí, dochucené olivovým olejem, octem a solí.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo