fbpx
Nahoru

Taštičky s brambory a tuňákem

Ingredience:

  • 1 konzerva tuňáka Calvo ZERO
  • 1 balení listového těsta
  • 2 artyčoky
  • 2 střední brambory
  • 6 PL tvarohu nebo ricotty
  • 1 PL extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř
Počet osob4Náročnosťstředne náročnýČas přípravy40 minut

PostupPostup

Taštičky s brambory a tuňákem
 

Taštičky s brambory, artyčoky a tuňákem Calvo ZERO je netradiční, ale chutnou variací klasických slaných koláčů, perfektní nápad na rychlý oběd v kanceláři nebo na výlet mimo město.

Křupavá kůrka v sobě ukrývá vůni artyčoku, výraznou chuť tuňáka a jemnost brambor.

Zeleninu můžete obměňovat podle sezóny. Můžete použít grilovanou zeleninu namísto vařené a podobně.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Opláchněte je pod vodou, abyste odstranili přebytečný škrob, a poté je uvařte v hrnci s vodou do měkka. Sceďte, nechte vychladnout a podle chuti osolte.

Artyčokové „srdíčko“ nakrájejte na tenké plátky a pár minut blanšírujte v jemně osolené vodě. Po uvaření sceďte a přemístěte do mísy. K srdíčkům přidejte uvařené brambory, ricottu, tuňáka a dochuťte solí a pepřem.

Připravené listové těsto nakrájejte na obdélníky, doprostřed dejte nádivku a přikryjte dalším obdélníkem. Ostrým nožem vytvořte na těstě zářezy.

Taštičky pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut, dozlatova.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo