Taštičky s brambory a tuňákem
Ingredience:
- 1 konzerva tuňáka Calvo ZERO
- 1 balení listového těsta
- 2 artyčoky
- 2 střední brambory
- 6 PL tvarohu nebo ricotty
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř
Postup
Taštičky s brambory, artyčoky a tuňákem Calvo ZERO je netradiční, ale chutnou variací klasických slaných koláčů, perfektní nápad na rychlý oběd v kanceláři nebo na výlet mimo město.
Křupavá kůrka v sobě ukrývá vůni artyčoku, výraznou chuť tuňáka a jemnost brambor.
Zeleninu můžete obměňovat podle sezóny. Můžete použít grilovanou zeleninu namísto vařené a podobně.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Opláchněte je pod vodou, abyste odstranili přebytečný škrob, a poté je uvařte v hrnci s vodou do měkka. Sceďte, nechte vychladnout a podle chuti osolte.
Artyčokové „srdíčko“ nakrájejte na tenké plátky a pár minut blanšírujte v jemně osolené vodě. Po uvaření sceďte a přemístěte do mísy. K srdíčkům přidejte uvařené brambory, ricottu, tuňáka a dochuťte solí a pepřem.
Připravené listové těsto nakrájejte na obdélníky, doprostřed dejte nádivku a přikryjte dalším obdélníkem. Ostrým nožem vytvořte na těstě zářezy.
Taštičky pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut, dozlatova.