fbpx
Nahoru

Sushi sendvič s tuňákem a wakame salátem

Ingredience:

  • 2 listy nori
  • 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 2 ČL salátu z mořských řas wakame
  • 1 strouhaná mrkev
  • ½ avokáda
  • Sriracha majonéza:
  • 4 PL majonézy
  • Sriracha podle chuti (cca 1 PL)
  • Rýže:
  • 200 g sushi rýže
  • 2 šálky vody
  • Směs awasezu:
  • 150 ml rýžového octa
  • 30 g cukru
  • 20 g soli
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy30 minut

PostupPostup

Sushi sendvič s tuňákem a wakame salátem
 

Rýži uvařte v rýžovaru. Když se dovaří, otevřete rýžovar a nechte vychladnout bez poklice. K rýži přidejte směs awasezu, pořádně promíchejte a nechte vychladnout.

Připravte si sriracha majonézu smícháním obou ingrediencí v misce.

Do středu řasy nori přidejte vrstvu rýže a nechte cca 3 cm volné z každé strany. Na rýži přidejte sriracha majonézu, mrkev, avokádo, wakame salát a tuňáka. Nakonec zakryjte vrstvou rýže a zabalte do balíčku. Překrojte na polovinu a podávejte s majonézou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo