Sushi sendvič s tuňákem a wakame salátem
Ingredience:
- 2 listy nori
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 2 ČL salátu z mořských řas wakame
- 1 strouhaná mrkev
- ½ avokáda
- Sriracha majonéza:
- 4 PL majonézy
- Sriracha podle chuti (cca 1 PL)
- Rýže:
- 200 g sushi rýže
- 2 šálky vody
- Směs awasezu:
- 150 ml rýžového octa
- 30 g cukru
- 20 g soli



Postup

Rýži uvařte v rýžovaru. Když se dovaří, otevřete rýžovar a nechte vychladnout bez poklice. K rýži přidejte směs awasezu, pořádně promíchejte a nechte vychladnout.
Připravte si sriracha majonézu smícháním obou ingrediencí v misce.
Do středu řasy nori přidejte vrstvu rýže a nechte cca 3 cm volné z každé strany. Na rýži přidejte sriracha majonézu, mrkev, avokádo, wakame salát a tuňáka. Nakonec zakryjte vrstvou rýže a zabalte do balíčku. Překrojte na polovinu a podávejte s majonézou.



