Studené asijské nudle s tuňákem a tahini omáčkou
Ingredience:
- 2 lžíce sezamové pasty tahini
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžíce japonské sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 lžíce studené vody
- 2x 65 g konzervovaného tuňáka Calvo ZERO
- 200 g asijských pšeničných nudlí (např. Mien)
- 3 jarní cibulky
- 1 lžíce pražených sezamových semínek
- čerstvá červená chilli paprička
- chilli olej



Postup

Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.
V misce metličkou prošlehejte dohladka sezamovou pastu tahini, najemno nasekaný česnek, studenou vodu, sójovou omáčku, rýžový ocet, třtinový cukr a sezamový olej.
Tuňáka Calvo ZERO slijte a kousky masa vmíchejte něžně do připravené omáčky.
Nudle uvařte na skus podle návodu na obalu. Slijte je a propláchněte je studenou vodou, Nechte okapat.
Studené nudle promíchejte s omáčkou a nandejte na talíře. Ozdobte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou a sezamovými semínky. Pokud máte rádi ostré, můžete ještě pokapat chilli olejem.



