fbpx
Nahoru

Studené asijské nudle s tuňákem a tahini omáčkou

Ingredience:

  • 2 lžíce sezamové pasty tahini
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžíce japonské sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 3 lžíce studené vody
  • 2x 65 g konzervovaného tuňáka Calvo ZERO
  • 200 g asijských pšeničných nudlí (např. Mien)
  • 3 jarní cibulky
  • 1 lžíce pražených sezamových semínek
  • čerstvá červená chilli paprička
  • chilli olej
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy15 minut
vaříKlára

PostupPostup

Studené asijské nudle s tuňákem a tahini omáčkou
 

Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.

V misce metličkou prošlehejte dohladka sezamovou pastu tahini, najemno nasekaný česnek, studenou vodu, sójovou omáčku, rýžový ocet, třtinový cukr a sezamový olej.

Tuňáka Calvo ZERO slijte a kousky masa vmíchejte něžně do připravené omáčky.

Nudle uvařte na skus podle návodu na obalu. Slijte je a propláchněte je studenou vodou, Nechte okapat.

Studené nudle promíchejte s omáčkou a nandejte na talíře. Ozdobte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou a sezamovými semínky. Pokud máte rádi ostré, můžete ještě pokapat chilli olejem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo