Středomořský těstovinový salát s tuňákem
Ingredience:
- 200 g těstovin Farfalle
- 250 g cherry rajčat
- 200 g mini kuliček mozzarrely
- 200 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 40 g černých oliv bez pecky
- 20 lístků čerstvé bazalky
- extra panenský olivový olej
- pepř a sůl
4 osobysnadné20 min
Postup
Těstoviny uvařte „al dente“ v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Polijte extra panenským olivovým olejem, aby se neslepily.
Do misky nalijte olivový olej z tuňáka a promíchejte s nakrájenými cherry rajčaty.
Ochuťte a přidejte čerstvou bazalku. Dobře promíchejte. Nakonec přidejte těstoviny, nakrájené olivy, tuňáka a mozzarrelu. Vše dobře promíchejte a odložte do chladničky na 30 minut. Před servírováním ozdobte lístky čerstvé bazalky a podávejte.