Středomořský orzo salát s tuňákem a fetou
Ingredience:
- 250 g těstovinové rýže orzo
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička medu
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 2 větší špetky sušeného oregana
- ½ červené cibule
- 250 g cherry rajčat (ideálně různých barev)
- ½ menší salátové okurky
- 100 g černých vypeckovaných oliv
- 40 g baby špenátu
- 2x 65 g Calvo tuňáka v bio extra panenském olivovém oleji
- 120 g fety
4snadné20 minutvaříKlára
Postup
Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.
V osolené vodě uvařte těstovinovou rýži tak, aby byla al dente. Slijte ji, v cedníku propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
V misce prošlehejte dresink z extra panenského olivového oleje, citronové šťávy, červeného vinného octa, medu, soli, pepře a sušeného oregana.
Do velké mísy nakrájejte na kostičky cherry rajčata, salátovou okurku, na tenké proužky červenou cibuli, na kolečka černé olivy a nahrubo baby špenát.
Přidejte okapané těstoviny, slitého tuňáka rozděleného na menší kousky, nadrobenou fetu a vše promíchejte s připraveným dresinkem.