fbpx
Nahoru

Šťavnaté burgery s tuňákem

Ingredience:

  • 1 žloutek
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 2 PL citronové šťávy
  • 0,25 ČL mleté kurkumy
  • 2 PL kari koření
  • 0,5 ČL cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 100 g kukuřice
  • 1 okurka
  • Listový salát
  • 4 kváskové bulky
Počet osob4Náročnosť30 minutČas přípravysnadné
vaříNelka

PostupPostup

Šťavnaté burgery s tuňákem
 

V misce vyšlehejte žloutky s hořčicí. Za stálého míchání pomalu přilévejte olej, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte citronovou šťávu, kurkumu, kari, cukr a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Okurku omyjte, osušte, podélně rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Petrželovou nať nasekejte. Kukuřici sceďte a propláchněte studenou vodou. Listy salátu omyjte a osušte. Do připravené omáčky přidejte scezeného tuňáka, kukuřici, okurku, petrželku a dobře promíchejte. Rozkrojené bulky opečte.

Na spodní stranu bulky dejte tuňákovou směs, salátový list a zakryjte druhou půlkou. Dobrou chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo