Šťavnaté burgery s tuňákem
Ingredience:
- 1 žloutek
- 1 PL dijonské hořčice
- 200 ml slunečnicového oleje
- 2 PL citronové šťávy
- 0,25 ČL mleté kurkumy
- 2 PL kari koření
- 0,5 ČL cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 100 g kukuřice
- 1 okurka
- Listový salát
- 4 kváskové bulky
430 minutsnadnévaříNelka
Postup
V misce vyšlehejte žloutky s hořčicí. Za stálého míchání pomalu přilévejte olej, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte citronovou šťávu, kurkumu, kari, cukr a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Okurku omyjte, osušte, podélně rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Petrželovou nať nasekejte. Kukuřici sceďte a propláchněte studenou vodou. Listy salátu omyjte a osušte. Do připravené omáčky přidejte scezeného tuňáka, kukuřici, okurku, petrželku a dobře promíchejte. Rozkrojené bulky opečte.
Na spodní stranu bulky dejte tuňákovou směs, salátový list a zakryjte druhou půlkou. Dobrou chuť!