fbpx
Nahoru

Španělská bramborová omeleta plněná tuňákovou směsí

Ingredience:

Počet osob4Náročnosťstředne náročnýČas přípravy30 minut

PostupPostup

Španělská bramborová omeleta plněná tuňákovou směsí
 
  1. Brambory oloupejte nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na nudličky.
  2. Na pánvi ohřejte olej, přidejte brambory a cibuli. Osolte a smažte na mírném plameni do měkka
  3. 20-30 minut. Sceďte.
  4. Brambory rozdělte na dvě části, vyšlehejte 4 vejce a smíchejte s jednou částí brambor a špetkou soli a další vyšlehané 4 vejce promíchejte s druhou částí brambor.
  5. Na pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte lžíci olivového oleje a přidejte jednu bramborovou směs. Jemně promíchejte vařečkou, aby vejce dříve ztuhlo a nechte stát 2 minuty na mírném ohni. Tortillu překlopte z pánve na talíř a opět vraťte na pánev, tentokrát druhou stranou. Opékejte dozlatova.
  6. Ze zbytku brambor a dalších 4 vajec udělejte další tortillu. Tortilly si odložte a nechte vychladnout.
  7. Mezitím si připravte směs na naplnění tortill. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte na něj papričky se lžičkou cukru. Nechte zkaramelizovat.
  8. Na jednu z tortill přidejte vrstvu majonézy, položte papriky, nastrouhaný sýr, rukolu a tuňáka. Nakonec přikryjte druhou tortillou a podávejte.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo