Španělská bramborová omeleta plněná tuňákovou směsí
Ingredience:
- 1 konzerva Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 3 plátky sýra
- Hrst rukoly
- 1 balení papriček piquillo v nálevu
- 1 lžíce cukru
- 3 ČL majonézy
- Omeleta:
- 8 vajec
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- Olivový olej
- Soľ
4středne náročný30 minut
Postup
- Brambory oloupejte nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na nudličky.
- Na pánvi ohřejte olej, přidejte brambory a cibuli. Osolte a smažte na mírném plameni do měkka
- 20-30 minut. Sceďte.
- Brambory rozdělte na dvě části, vyšlehejte 4 vejce a smíchejte s jednou částí brambor a špetkou soli a další vyšlehané 4 vejce promíchejte s druhou částí brambor.
- Na pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte lžíci olivového oleje a přidejte jednu bramborovou směs. Jemně promíchejte vařečkou, aby vejce dříve ztuhlo a nechte stát 2 minuty na mírném ohni. Tortillu překlopte z pánve na talíř a opět vraťte na pánev, tentokrát druhou stranou. Opékejte dozlatova.
- Ze zbytku brambor a dalších 4 vajec udělejte další tortillu. Tortilly si odložte a nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte směs na naplnění tortill. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte na něj papričky se lžičkou cukru. Nechte zkaramelizovat.
- Na jednu z tortill přidejte vrstvu majonézy, položte papriky, nastrouhaný sýr, rukolu a tuňáka. Nakonec přikryjte druhou tortillou a podávejte.