Špagety s pestem a tuňákem
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 50 g extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 40 g bazalky
- 400 g špaget
- 1 svazek chřestu
- Černý pepř
- Sůl
- 25 g piniových oříšků
- 30 g parmazánu
4snadné30 minut
Postup
Na přípravu pesta dejte všechny ingredience (extra panenský olivový olej, bazalku, česnek, piniové oříšky a parmazán) do mixéru a rozmixujte dohladka. Nemixujte však příliš dlouho. Dochuťte solí.
Odstraňte tvrdou část chřestu a zbytek nakrájejte na kousky, opečte na pánvi s trochou oleje.
Špagety uvařte podle návodu na obalu.
Pesto rozřeďte s trochou vody z těstovin a přidejte do velké mísy spolu s tuňákem, těstovinami a chřestem. Promíchejte, dochuťte solí a pepřem.
Tip: Chřest můžete nahradit i brokolicí.