Špagety puttanesca s tuňákem
Ingredience:
- 300 g špaget
- Sůl
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 6 filátek ančoviček naložených v oleji
- 2 lžíce kapar
- 3 lžíce černých oliv
- ½ lžičky drcených chilli vloček
- 200 g sekaných rajčat z konzervy
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 1 hrst hladkolisté petržele
- strouhaný parmazán podle chuti
Postup
Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.
V hodně osolené vodě uvařte špagety tak, aby byly al dente.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přihoďte nahrubo nasekaný česnek a nakrájená filátka ančoviček. Restujte asi 3 minuty, až česnek lehce zezlátne a ančovičky se téměř rozpustí. Poté přidejte nahrubo pokrájené kapary a černé olivy a přihoďte i drcené chilli vločky. Restujte asi minutu, poté přidejte sekaná rajčata a kousky tuňáka. Něžně promíchejte, případně trochu dosolte. Duste asi 3 minuty, průběžně můžete přilévat trochu vody z těstovin.
Jakmile těstoviny slijete, přidejte je do pánve k omáčce a společně ještě minutku promíchávejte. Nakonec vmíchejte nasekanou hladkolistou petržel.
Nandejte na talíře, posypte podle chuti strouhaným parmazánem a můžete ještě zakápnout trochou olivového oleje, případně přidat trochu víc chilli, pokud to máte rádi ostré.