fbpx
Nahoru

Špagety puttanesca s tuňákem

Ingredience:

  • 300 g špaget
  • Sůl
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 6 filátek ančoviček naložených v oleji
  • 2 lžíce kapar
  • 3 lžíce černých oliv
  • ½ lžičky drcených chilli vloček
  • 200 g sekaných rajčat z konzervy
  • 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • strouhaný parmazán podle chuti
Počet osob3NáročnosťsnadnéČas přípravy15 minut
vaříKlára

PostupPostup

Špagety puttanesca s tuňákem
 

Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.

V hodně osolené vodě uvařte špagety tak, aby byly al dente.

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přihoďte nahrubo nasekaný česnek a nakrájená filátka ančoviček. Restujte asi 3 minuty, až česnek lehce zezlátne a ančovičky se téměř rozpustí. Poté přidejte nahrubo pokrájené kapary a černé olivy a přihoďte i drcené chilli vločky. Restujte asi minutu, poté přidejte sekaná rajčata a kousky tuňáka. Něžně promíchejte, případně trochu dosolte. Duste asi 3 minuty, průběžně můžete přilévat trochu vody z těstovin.

Jakmile těstoviny slijete, přidejte je do pánve k omáčce a společně ještě minutku promíchávejte. Nakonec vmíchejte nasekanou hladkolistou petržel.

Nandejte na talíře, posypte podle chuti strouhaným parmazánem a můžete ještě zakápnout trochou olivového oleje, případně přidat trochu víc chilli, pokud to máte rádi ostré.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo