Socca s tuňákem
Ingredience:
- 250 g cizrnové mouky
- 150 ml vody
- 15 ml olivového oleje
- 3 g soli
- Náplň:
- 200 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 1 cuketa
- 150 g krémového sýra
- 100 g kozího sýra
- 50 g ořechů
- provensálské koření, pepř a sůl
- citron
4 osobysnadné25 min
Postup
V misce připravte těsto a nechte odstát asi hodinu při pokojové teplotě.
Cuketu omyjte a nakrájejte na tenoučké plátky. Vložte na 30 sekund do vařící vody, vyjměte a ochlaďte ve studené vodě s ledem. Sceďte a srolujte. Olivovým olejem potřete pečící plech, těsto rozdělte na poloviny a upečte 2 placky velikosti talíře při teplotě 200 ° C asi 10 – 15 minut.
Servírování: Těsto potřete roztíratelným sýrem. Přidejte cuketové rolky, kousky kozího sýra, ořechy a tuňáka. Pokapejte olejem z konzervy, dochuťte bylinkami a kořením. Navrch nastrouhejte trošku citronové kůry.