Snadné středomorské těstoviny s tuňákem
Ingredience:
- 200 g těstovin
- 2 balení tuňáka Calvo ve slunečnicovém oleji
- cibule
- 4 stroužky česneku
- hrst zelených či černých oliv
- lžíce kaparů
- 2 ančovičky
- lžíce olivového oleje
- hrst rukoly
- 200 g keříkových rajčat
- sůl a pepř



Postup

Tento recept pro vás připravila Markéta, Lžička cukru. Rychlé a snadné středomořské těstoviny s tuňákem, rajčaty a rukolou. Perfektní recept na zdravý a chutný oběd!
Jak na snadné středomorské těstoviny s tuňákem Calvo?
- Dejte vařit velký hrnec s řádně osolenou vodou.
- Cibuli a ančovičky nakrájejte nadrobno, česnek a olivy na plátky a rajčata na poloviny.
- Rozpalte pánev, jakmile je horká, přidejte do ní olej. Do rozpáleného oleje nasypte cibuli a za občasného promíchání ji nechte zesklovatět.
- Přidejte česnek a ančovičky a dále opékejte dozlatova, nakonec přidejte olivy a kapary, osolte a opepřete. Jakmile se voda v hrnci silně vaří, přidejte do ní těstoviny, promíchejte a vařte dle návodu na obalu.
- Mezi tím dokončete omáčku. Do pánve přidejte rajčata a zprudka je opékejte, dokud nepustí šťávu a mírně nezměknout, následně přilijte naběračku těstovinové vody a dále prohřejte, dokud nevznikne hustá omáčka.
- Vyklopte do ní tuňáky Calvo přímo z obalu a vše dokonale promíchejte.
- Nakonec přidejte ovařené těstovin přímo z hrnce a hrst rukoly. Dochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť.
Líbí se vám tento recept na snadné středomořské těstoviny? Dejte nám vědět na našem Facebooku Calvo.



