Slaný rýžový koláč se středomořským salátem
Ingredience:
- 2x 150 g Calvo Středomořský salát
- 250g SOS jasmínové rýže
- 500ml teplé vody
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl



Postup

Příprava jasmínové rýže: Na malém množství olivového oleje osmažte stroužek česneku. Přidejte omytou a scezenou rýži, osolte. Chvíli osmažte a přidejte teplou vodu. Vařte na středním plameni přibližně 10 – 12 minut, dokud se rýže neuvaří. Odstavte z ohně a odložte stranou.
Vnitřek misky vystelte potravinářskou fólií. Pomůže vám při formování koláče.
Rýži rozdělte na 2 části, první část rýže uložte do misky. Calvo Středomorský salát sceďte a uložte na rýži. Zakryjte zbylou rýží. Jemně přimáčkněte, aby se koláč zocelil.
Navrch uložte servírovací talíř, opatrně protočte a odstraňte fólii. Podávejte vlažné nebo jako studený svěží salát.



