Slané muffiny s krémem z tuňákového paté
Ingredience:
- 300 g hladké pšeničné mouky
- 1 PL prášku do pečiva
- 40 g nastrouhaného sýru
- 1 PL pažitky
- 125 ml plnotučného mléka
- 1 vejce
- 125 g sterilované kukuřice
- Sůl a pepř
- Na krém
- 1 balení Calvo tuňákového paté
- Ricotta nebo tvaroh pro zjemnění krému
6středne náročný30 minut
Postup
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů. Do formy na muffiny vložte papírové košíčky.
V mezičase smíchejte mouku s práškem do pečiva, promíchejte a přidejte všechny zbylé ingredience na těsto. Košíčky naplňte do 2/3 a pečte 15–20 minut dozlatova.
Nechte vychladnout.
Připravte si krém smícháním ricotty nebo tvarohu s tuňákovým paté. Dochuťte solí a pepřem. Cukrářskou špičku naplňte krémem a ozdobte muffiny. Dobrou chuť.