fbpx
Nahoru

Slané lívance s rybí mousse

Ingredience:

  • 12 ks uvařených a očištěných krevet
  • Pažitka
  • Rybí mousse:
  • 150 g scezeného Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 3 filety ančoviček
  • 2 plátky želatiny
  • 40 ml vody
  • 2 lžíce majonézy
  • 100 g smetany ke šlehání
  • Kapary
  • Slané lívance:
  • 85 g pšeničné mouky
  • 7 g cukru
  • 1,5 g soli
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 žloutek
  • 150 ml polotučného mléka
  • 5 g kypřicího prášku
  • 1 vyšlehaný bílek
Počet osob10-12Náročnosťstředne náročnýČas přípravy40 minut

PostupPostup

Slané lívance s rybí mousse
 

Želatinové plátky dejte do misky se studenou vodou a nechte odležet. Potom je vyjměte ze studené vody, přeložte do 40 ml teplé vody a rozmíchejte.

Pro přípravu mousse rozmixujte scezeného tuňáka, kapary, ančovičky, majonézu a želatinovou vodu. Rozmixujte do hladka. Mezitím vyšlehejte smetanu a postupně ji přimíchejte k rybí směsi. Mousse vložte do cukrářské špičky a nechte odležet v chladničce.

Pro přípravu lívanců smíchejte pšeničnou mouku s cukrem, solí, máslem, žloutkem, mlékem a práškem do pečiva.

Mezitím vyšlehejte z bílku sníh a postupně ho přimíchávejte k těstu. Na rozpálenou pánev s olivovým olejem přidávejte po částech těsto na lívance a opékejte je z obou stran.

Na lívance pak dejte mousse, navrch krevetu, ozdobte pažitkou a podávejte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo