Slané lívance s rybí mousse
Ingredience:
- 12 ks uvařených a očištěných krevet
- Pažitka
- Rybí mousse:
- 150 g scezeného Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 3 filety ančoviček
- 2 plátky želatiny
- 40 ml vody
- 2 lžíce majonézy
- 100 g smetany ke šlehání
- Kapary
- Slané lívance:
- 85 g pšeničné mouky
- 7 g cukru
- 1,5 g soli
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 žloutek
- 150 ml polotučného mléka
- 5 g kypřicího prášku
- 1 vyšlehaný bílek
Postup
Želatinové plátky dejte do misky se studenou vodou a nechte odležet. Potom je vyjměte ze studené vody, přeložte do 40 ml teplé vody a rozmíchejte.
Pro přípravu mousse rozmixujte scezeného tuňáka, kapary, ančovičky, majonézu a želatinovou vodu. Rozmixujte do hladka. Mezitím vyšlehejte smetanu a postupně ji přimíchejte k rybí směsi. Mousse vložte do cukrářské špičky a nechte odležet v chladničce.
Pro přípravu lívanců smíchejte pšeničnou mouku s cukrem, solí, máslem, žloutkem, mlékem a práškem do pečiva.
Mezitím vyšlehejte z bílku sníh a postupně ho přimíchávejte k těstu. Na rozpálenou pánev s olivovým olejem přidávejte po částech těsto na lívance a opékejte je z obou stran.
Na lívance pak dejte mousse, navrch krevetu, ozdobte pažitkou a podávejte.