Nahoru

Silvestrovské batůžky s houbami a tuňákem

Ingredience:

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

PostupPostup

Silvestrovské batůžky s houbami a tuňákem
 

V malém hrnci na troše extra panenského olivového oleje osmažte pórek. Nakrájejte houby na kostky a přidejte do hrnce. Okořeňte a uvařte. Přidejte šlehačku a scezeného tuňáka. Dobře promíchejte. Jeden plátek rozdělte na 4 stejné části a rozložte na stůl, zbylé přikryjte vlhkou utěrkou, aby se nevysušily, protože jde o velmi jemné a křehké těsto. Rozpusťte máslo a každý plátek potřete trochou másla a uložte na sebe. Každý plátek trošku pootočte. Přidejte 1 lžičku houbovo-tuňákové náplně a uzavřete. Svažte pažitkou. Postup opakujte.

Troubu předehřejte na 200 ° C. Batůžky uložte na pečící plech a pečte dozlatova asi 10 – 15 minut. Podávejte jako tapas nebo předkrm s dýňovým krémem.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo