Silvestrovské batůžky s houbami a tuňákem
Ingredience:
- 160 g Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 250 g hub Portobello
- 1 pórek
- 100 ml šlehačky
- extra panenský olivový olej
- pepř a sůl
- těsto filo (8 plátků) nebo listové těsto
- 2 lžíce másla
- pažitka
6 osobysnadné30 min
Postup
V malém hrnci na troše extra panenského olivového oleje osmažte pórek. Nakrájejte houby na kostky a přidejte do hrnce. Okořeňte a uvařte. Přidejte šlehačku a scezeného tuňáka. Dobře promíchejte. Jeden plátek rozdělte na 4 stejné části a rozložte na stůl, zbylé přikryjte vlhkou utěrkou, aby se nevysušily, protože jde o velmi jemné a křehké těsto. Rozpusťte máslo a každý plátek potřete trochou másla a uložte na sebe. Každý plátek trošku pootočte. Přidejte 1 lžičku houbovo-tuňákové náplně a uzavřete. Svažte pažitkou. Postup opakujte.
Troubu předehřejte na 200 ° C. Batůžky uložte na pečící plech a pečte dozlatova asi 10 – 15 minut. Podávejte jako tapas nebo předkrm s dýňovým krémem.