Sicilské kuličky arancini
Ingredience:
- Ingredience na 12 sicilských kuliček:
- 350 g kulatozrnné rýže
- 700 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 2 malá balení šafránu
- 1 lžička soli
- 50 g másla + 1 lžíce na smažení
- 80 g strouhaného parmezánu
- 160 g Calvo tuňáka v rajčatové omáčce
- Na obalení:
- 200 g mouky
- 300 ml vody
- strouhanka
- olivový olej na smažení



Postup

Do hrnce nalijte olivový olej a přidejte 1 lžíci másla. Dno hrnce musí být pokryté.
Přidejte šafrán, zlehka osmažte a přidejte rýži. Promíchejte a chvíli smažte. Přilijte vývar nebo teplou vodu a osolte, pokud je třeba. Promíchejte a vařte na silném plameni 10 minut. Ztlumte plamen na minimum a vařte ještě 5 minut. Vypněte plyn, přikryjte pokličkou a nechte odpočívat dalších 5 minut.
Přidejte 50 g másla a parmezán, dobře promíchejte. Rýži dejte do misky, přikryjte potravinářskou fólií aby nevyschla a nechte úplně vychladnout.
Formujte kuličky. Kousek rýže uložte na potravinářskou fólii, do středu uložte lžičku tuňáka v rajčatové omáčce a vyformujte kuličku. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu rýži.
Do misky nasypte mouku, sůl a přidejte vodu. Dobře promíchejte a vytvořte jemný krém bez hrudek. Kuličky namočte do krému a potom obalte ve strouhance. Smažte v dostatečném množství olivového oleje na středním plameni. Jakmile jsou kuličky osmažené dozlatova, odstavte je a nechte okapat přebytečný olej. Podávejte teplé.



