Nahoru

Sicilské kuličky arancini

Ingredience:

Počet osob6 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy40 min

PostupPostup

Sicilské kuličky arancini
 

Do hrnce nalijte olivový olej a přidejte 1 lžíci másla. Dno hrnce musí být pokryté.

Přidejte šafrán, zlehka osmažte a přidejte rýži. Promíchejte a chvíli smažte. Přilijte vývar nebo teplou vodu a osolte, pokud je třeba. Promíchejte a vařte na silném plameni 10 minut. Ztlumte plamen na minimum a vařte ještě 5 minut. Vypněte plyn, přikryjte pokličkou a nechte odpočívat dalších 5 minut.

Přidejte 50 g másla a parmezán, dobře promíchejte. Rýži dejte do misky, přikryjte potravinářskou fólií aby nevyschla a nechte úplně vychladnout.

Formujte kuličky. Kousek rýže uložte na potravinářskou fólii, do středu uložte lžičku tuňáka v rajčatové omáčce a vyformujte kuličku. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu rýži.

Do misky nasypte mouku, sůl a přidejte vodu. Dobře promíchejte a vytvořte jemný krém bez hrudek. Kuličky namočte do krému a potom obalte ve strouhance. Smažte v dostatečném množství olivového oleje na středním plameni. Jakmile jsou kuličky osmažené dozlatova, odstavte je a nechte okapat přebytečný olej. Podávejte teplé.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo