Salát z quinoy, tuňáka a čočky
Ingredience:
- 100 g SOS quinoy
- 300 g vody
- 1 stroužek česneku
- 200 g uvařené čočky
- 2 x 80 g Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- ½ cibule nebo jarní cibulky nakrájené na kostky
- 1 mrkev nakrájená na kostky
- 1 větvička celeru nakrájená na malé kostky
- 1 rajče nakrájené na malé kostky
- 1 avokádo nakrájené na malé kostky
- 12 křepelčích vajíček
- ~DRESINK~
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa se Sherry
- šťáva z ½ citrónu
- pepř
- sůl



Postup

SOS quinou vařte v poměru 3:1 (3 dávky vody, 1 dávka quinoy). Quinou vařte se stroužkem česneku a ½ lžičkou soli. Vařte 15 minut. Promíchejte a nechte vychladnout. Uvařte čočku a opláchněte studenou vodou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostky, dejte do studené vody a nechte odstát 20 minut. Křepelčí vajíčka vařte 3 minuty ve vroucí vodě.
V misce promíchejte quinou, čočku, nakrájenou zeleninu a scezeného tuňáka. Z výše uvedených ingrediencí připravte dresink. Dobře promíchejte a přidejte do salátu.



