Nahoru

Salát z quinoy, tuňáka a čočky

Ingredience:

  • 100 g SOS quinoy
  • 300 g vody
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g uvařené čočky
  • 2 x 80 g Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
  • ½ cibule nebo jarní cibulky nakrájené na kostky
  • 1 mrkev nakrájená na kostky
  • 1 větvička celeru nakrájená na malé kostky
  • 1 rajče nakrájené na malé kostky
  • 1 avokádo nakrájené na malé kostky
  • 12 křepelčích vajíček
  • ~DRESINK~
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa se Sherry
  • šťáva z ½ citrónu
  • pepř
  • sůl
Počet osob4 osobyNáročnoststředníČas přípravy45 min

PostupPostup

Salát z quinoy, tuňáka a čočky
 

SOS quinou vařte v poměru 3:1 (3 dávky vody, 1 dávka quinoy). Quinou vařte se stroužkem česneku a ½ lžičkou soli. Vařte 15 minut. Promíchejte a nechte vychladnout. Uvařte čočku a opláchněte studenou vodou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostky, dejte do studené vody a nechte odstát 20 minut. Křepelčí vajíčka vařte 3 minuty ve vroucí vodě.

V misce promíchejte quinou, čočku, nakrájenou zeleninu a scezeného tuňáka. Z výše uvedených ingrediencí připravte dresink. Dobře promíchejte a přidejte do salátu.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo