Nahoru

Salát s těstovinami, cizrnou a tuňákem

Ingredience:

  • 3x80 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 200 g těstovin fusilli
  • 400 g uvařené cizrny nebo cizrny v konzervě
  • 1 lilek
  • 16 cherry rajčat
  • 100 g sýru Feta nakrájeného na kostky
  • 16 černých oliv
  • ~DRESSING~
  • 5 lžic olivového oleje z Calvo tuňáka
  • šťáva z 1 citronu
  • oregano
  • sůl
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy20 min

PostupPostup

Salát s těstovinami, cizrnou a tuňákem
 

Na trošce olivového oleje osmažte lilek do změknutí. Těstoviny vařte ve vodě několik minut, déle, než je uvedeno na obalu. Sceďte, pokapejte olivovým olejem a nechte vychladnout. Cizrnu propláchněte a nechte okapat. Cherry rajčata překrojte na polovinu. Tuňák sceďte a olej odložte. Všechny suroviny promíchejte ve velké míse. Přísady na dresink dobře promíchejte a odložte. Salát těsně před podáváním ochuťte dresinkem.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo