Salát s těstovinami, cizrnou a tuňákem
Ingredience:
- 3x80 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 200 g těstovin fusilli
- 400 g uvařené cizrny nebo cizrny v konzervě
- 1 lilek
- 16 cherry rajčat
- 100 g sýru Feta nakrájeného na kostky
- 16 černých oliv
- ~DRESSING~
- 5 lžic olivového oleje z Calvo tuňáka
- šťáva z 1 citronu
- oregano
- sůl
4 osobysnadné20 min
Postup
Na trošce olivového oleje osmažte lilek do změknutí. Těstoviny vařte ve vodě několik minut, déle, než je uvedeno na obalu. Sceďte, pokapejte olivovým olejem a nechte vychladnout. Cizrnu propláchněte a nechte okapat. Cherry rajčata překrojte na polovinu. Tuňák sceďte a olej odložte. Všechny suroviny promíchejte ve velké míse. Přísady na dresink dobře promíchejte a odložte. Salát těsně před podáváním ochuťte dresinkem.