Salát s rukolou, rajčaty, tuňákem a opečeným chlebem
Ingredience:
- 30 cm bageta
- Olivový olej vhodný na vaření
- 3 konzervy Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 3 velká rajčata
- 50 g rukoly
- 50 g oliv bez pecky
- 1/2 červené cibule
- 60 ml octa z červeného vína
- 2 ČL dijonské hořčice
- Extra panenský olivový olej



Postup

Bagetu nakrájejte na plátky silné 1 cm. Lehce potřete olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a pečte v horkovzdušné troubě na 200 °C přibližně 5 minut z každé strany.
Ve velké míse vyšlehejte ocet, hořčici a extra panenský olivový olej.
Pak přidejte do mísy scezeného tuňáka, nakrájená rajčata, rukolu, olivy, cibuli a opečené kousky bagety.
Promíchejte a ihned podávejte.



