Salát s pomerančem, květákem Romanesco a tuňákovým filé
Ingredience:
- 1 balení Calvo tuňákových filet v olivovém oleji
- 1 hlávka květáku Romanesco
- 2 pomeranče
- 2 PL černých oliv
- 15 g piniových ořechů
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř
2snadné20 minut
Postup
Květák Romanesco nakrájejte na růžičky a vařte v osolené vodě 6–7 minut. Sceďte a nechte vychladnout. Jeden pomeranč oloupejte a rozdělte na měsíčky. Filety z tuňáka sceďte a rozdrťte vidličkou.
Piniové oříšky zlehka restujte na pánvi, dokud nezačnou vonět.
Připravte si omáčku z vymačkané šťávy z druhého pomeranče, extra panenského olivového oleje, soli a pepře.
Na talíř naservírujte uvařený květák Romanesco, kousky pomeranče, olivy, ozdobte piniovými oříšky a dochuťte dresinkem.
Dobrou chuť.