Salát s čočkou, pečenými mrkvemi a tuňákem
Ingredience:
- 100 g salátu (nejlepší je mix salátů)
- 8 -10 cherry rajčat
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička medu
- ½ lžičky dijonské hořčice
- Sůl a pepř
- Na pečené mrkve
- 6 mrkev (můžete použít i barevné mrkve)
- 2 lžíce olivového oleje
- Bylinková sůl
- Na dokončení
- 150 g uvařené hnědé čočky
- 120 g tuňáka Calvo ZERO
- Klíčky
- Lískové oříšky



Postup

Tento recept pro vás připravila Romana, @naskokvkuchyni.
Salát si dáme do misky a cherry rajčata rozkrojíme napůl. V misce si smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Na plech vzložený pečicím papírem si dáme mrkev, pokapeme ji olivovým olejem a posypeme bylinkovou solí. Pečeme na 180 stupňů 20-30 minut do zlatova. Salát s rajčaty pokapeme hotovou zálivkou a důkladně promícháme. Na salát dáme kousky tuňáka a zasypeme hnědou čočkou. Nakonec přidáme pečené mrkve a ozdobíme klíčky a nasekanými lískovými oříšky.



