fbpx
Nahoru

Salát s čočkou, pečenými mrkvemi a tuňákem

Ingredience:

  • 100 g salátu (nejlepší je mix salátů)
  • 8 -10 cherry rajčat
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • Sůl a pepř
  • Na pečené mrkve
  • 6 mrkev (můžete použít i barevné mrkve)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Bylinková sůl
  • Na dokončení
  • 150 g uvařené hnědé čočky
  • 120 g tuňáka Calvo ZERO
  • Klíčky
  • Lískové oříšky
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy45 minut
vaříRomana

PostupPostup

Salát s čočkou, pečenými mrkvemi a tuňákem
 

Tento recept pro vás připravila Romana, @naskokvkuchyni.

Salát si dáme do misky a cherry rajčata rozkrojíme napůl. V misce si smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Na plech vzložený pečicím papírem si dáme mrkev, pokapeme ji olivovým olejem a posypeme bylinkovou solí. Pečeme na 180 stupňů 20-30 minut do zlatova. Salát s rajčaty pokapeme hotovou zálivkou a důkladně promícháme. Na salát dáme kousky tuňáka a zasypeme hnědou čočkou. Nakonec přidáme pečené mrkve a ozdobíme klíčky a nasekanými lískovými oříšky.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo