Rýže se zeleninou a filety z tuňáka
Ingredience:
- 2 sklenice SOS kulatozrnné rýže
- 4 sklenice vody nebo teplého zeleninového vývaru
- 1 sklo Calvo filetů v olivovém oleji
- 1 červená paprika
- 200 g zelených fazolek
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek
- 2 zralá rajčata
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kurkumy
- 1 citron
- olivový olej
- sůl
4 osobystřední45 min
Postup
1. Příprava zeleniny: Červenou papriku nakrájejte na plátky, zelené fazolky na malé kousky, česnek na plátky, lilek na kostičky (vložte do osolené vody). Nastrouhejte rajčata.
2. Příprava sofrita: Na široké pánvi na olivovém oleji osmažte zeleninu v tomto pořadí: papriku, česnek, fazolky a lilek (scezený). Smažte 10 minut. Do středu vložte rajčata a smažte dál.
3. Dejte vařit vodu nebo zeleninový vývar.
4. Do sofrita přidejte sladkou papriku, kurkumu, sůl a rýži, zamíchejte. Přidejte vřící vývar a vařte 15 minut. Navrch uložte filety z tuňáka, pokapejte citrónovou šťávou a vařte dalších 5 minut. Odstavte z ohně, přikryjte alobalem a nechte odstát ješte 5 minut.