Nahoru

Řecký salát s cizrnou, tuňákem a tzatziki

Ingredience:

  • Tzatziki:
  • 2 bílé neslazené jogurty
  • 1 stroužek česneku
  • 1 střední okurka
  • 20 lístků čerstvé máty
  • šťáva z ½ citronu
  • pepř a sůl
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 400 g uvařené cizrny
  • 200 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 150 g feta sýra
  • 20 ks Kalamata oliv
  • extra panenský olivový olej
  • citronová kůra z poloviny citronu
  • 4 ks pita chleba
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy30 min

PostupPostup

Řecký salát s cizrnou, tuňákem a tzatziki
 

Tzatziki: Okurku omyjte, oloupejte a nastrouhejte. Jemně osolte, dejte do sítka a nechte odstát asi hodinu, aby okapala přebytečná voda. Jogurt, prolisovaný česnek, nakrájenou mátu, sůl, pepř, extra panenský olivový olej a scezené okurky dobře promíchejte. Odložte do ledničky na 2 hodiny.

V misce promíchejte cizrnu, tuňáka a feta sýr. Okořeňte podle chuti. Na každý plátek pita chleba přidejte salát a navrch uložte Tzatziki. Nastrouhejte citrónovou kůru a ozdobte olivami a lístky máty.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo