Řecký salát s cizrnou, tuňákem a tzatziki
Ingredience:
- Tzatziki:
- 2 bílé neslazené jogurty
- 1 stroužek česneku
- 1 střední okurka
- 20 lístků čerstvé máty
- šťáva z ½ citronu
- pepř a sůl
- extra panenský olivový olej
- 400 g uvařené cizrny
- 200 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 150 g feta sýra
- 20 ks Kalamata oliv
- citronová kůra z poloviny citronu
- 4 ks pita chleba
4 osobysnadné30 min
Postup
Tzatziki: Okurku omyjte, oloupejte a nastrouhejte. Jemně osolte, dejte do sítka a nechte odstát asi hodinu, aby okapala přebytečná voda. Jogurt, prolisovaný česnek, nakrájenou mátu, sůl, pepř, extra panenský olivový olej a scezené okurky dobře promíchejte. Odložte do ledničky na 2 hodiny.
V misce promíchejte cizrnu, tuňáka a feta sýr. Okořeňte podle chuti. Na každý plátek pita chleba přidejte salát a navrch uložte Tzatziki. Nastrouhejte citrónovou kůru a ozdobte olivami a lístky máty.