RATATOUILLE SE SARDINKAMI
Ingredience:
- 1 velký lilek
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 střední cibule
- 2 rajčata
- extra panenský olivový olej
- provensálské byliny (tymián, oregano, rozmarýn)
- pepř a sůl
- 2 konzervy Calvo sardinek ve slunečnicovém oleji
4 osobyNáročné90 min
Postup
Lilek omyjte, nakrájejte na tenká kolečka, osolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se ztratila jeho hořkost. Zbylou zeleninu omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Lilek opláchněte a vysušte. Zeleninu klademe do spirály do kulaté formy vhodné na pečení. Okořeňte a posypte provensálskými bylinkami. Polijte extra panenským olivovým olejem. Přikryjte a pečte v troubě asi 60 minut. Potom odkryjte a pečte dalších 30 minut až do změknutí zeleniny. Podávejte se sardinkami nebo filety z tuňáka.