Rajčatové lodičky
Ingredience:
- 4 velká rajčata
- 60 g uvařené quinoy
- 1 balení mozzarelly (přibližně 100-125 g)
- 1 hrst hrášku (sterilovaného nebo mraženého)
- 1 hrst kukuřice (sterilované nebo mražené)
- 1 konzerva tuňáka CALVO ZERO
- Sůl, pepř, sušené i čerstvé oregano
- 300 ml passaty
Postup
Tento recept pro vás připravila Naty, @chutodnaty.
Z rajčat odkrojíme horní část. Vydlabeme vnitřek, pomůžeme si nožem a lžící. Do misky dáme quinou, hrášek, kukuřici, tuňáka Calvo ZERO a promícháme. Směs se nesnažíme rozmixovat, měla by mít různou texturu. Z mozzarelly odkrojíme bokem 4 malé plátky a zbytek nakrájíme na malé kousky. Přidáme ke směsi, osolíme a opepříme. Směsí naplníme připravená rajčata. Navrch směsi položíme plátek mozzarelly a na ni odkrojenou horní část rajčat.
Do zapékací nádoby dáme passatu, sušené oregano, případně sůl a pepř (dle chuti). Naplněná rajčata rozložíme do zapékací nádoby.
Pokud zůstala nádivka, přidáme ji do nádoby k passatě, nejlépe mezi rajčata a kolem nich. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů, nejprve zakryté 15 minut a následně dopékáme odkryté ještě 10-15 minut, podle zbarvení mozzarelly.
Na talíři dozdobíme čerstvým oreganem a podáváme se salátem. Chutná za tepla i za studena. Dobrou chuť!
TIP: Do směsi přidejte i vnitřek rajčat nakrájený na malé kousky a připravte si tak bezezbytkové jídlo.