Quinoa s červenou řepou, špenátem a tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 80 g čerstvého špenátu
- 150 ml smetany na vaření
- Sůl a pepř
- 180 g bílé quinoy
- 1 červená řepa
- Extra panenský olivový olej
2snadné20 minut
Postup
Tento jednoduchý recept vás překvapí plnou chutí a svou lehkostí.
Quinou propláchněte a uvařte podle instrukcí na obalu. Po dovaření přidejte šťávu z 1/2 citronu a 2 lžíce olivového oleje, dochuťte solí a pepřem, nechte odležet.
Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na tenké „nudle“, smíchejte s uvařenou quinoou, špenátem a tuňákem.
Na omáčku smíchejte smetanu na vaření, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř.