Pomerančový salát s tuňákem a fenyklem
Ingredience:
- 1 sklo Calvo filé z tuňáka v olivovém oleji
- 2 pomeranče
- fenykl
- ½ červené cibule
- DRESSING:
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce jablečného octa
- pepř a sůl



Postup

Cibuli nakrájejte na plátky a dejte do studené vody. Pomeranče oloupejte a odstraňte všechny slupky a pecky. Nakrájejte a šťávu odložte stranou.
Z fenyklu odstraňte zelené stopky a vnější vrstvy. Fenykl nakrájejte na plátky a jemné lístky odložte na dekoraci.
Dressing připravte z uvedených ingrediencí a dobře promíchejte.
Na talíř uložte pomeranče, fenykl a cibuli. Přidejte tuňákové filé a dochuťte dresinkem. Před podáváním ozdobte lístky fenyklu.



