fbpx
Nahoru

Polévka z pečených rajčat se sardinkami a krutony

Ingredience:

  • 1 konzerva Calvo sardinek v olivovém oleji
  • 1,2 kg zralých rajčat
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 svazek bazalky
  • 1 ČL sladké papriky
  • ½ červené papriky
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej
  • 2 krajíce chleba
  • Mini mozzarella
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy50 minut

PostupPostup

Polévka z pečených rajčat se sardinkami a krutony
 

Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky, položte na plech spolu s paprikou, cibulí a celým česnekem. Přidejte sůl, pepř a pokapejte olejem. Promíchejte a pečte na 200°C přibližně 20 min.

Po dopečení česnek oloupejte a přidejte jej spolu se všemi ostatními ingrediencemi z plechu do mixéru. Přidejte bazalku, dochuťte solí a pepřem. Rozmixujte do hladka.

Plátky chleba potřete česnekem a olejem. Jemně dochuťte pepřem a opečte v troubě. Když vychladne, krajíce chleba nakrájejte na kostičky.

Polévku podávejte teplou, ozdobenou kapkou olivového oleje, bazalkou, mini mozzarelou, sardinkami a krutony.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo