Polévka z pečených rajčat se sardinkami a krutony
Ingredience:
- 1 konzerva Calvo sardinek v olivovém oleji
- 1,2 kg zralých rajčat
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 svazek bazalky
- 1 ČL sladké papriky
- ½ červené papriky
- Zeleninový vývar
- Olivový olej
- 2 krajíce chleba
- Mini mozzarella
4snadné50 minut
Postup
Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky, položte na plech spolu s paprikou, cibulí a celým česnekem. Přidejte sůl, pepř a pokapejte olejem. Promíchejte a pečte na 200°C přibližně 20 min.
Po dopečení česnek oloupejte a přidejte jej spolu se všemi ostatními ingrediencemi z plechu do mixéru. Přidejte bazalku, dochuťte solí a pepřem. Rozmixujte do hladka.
Plátky chleba potřete česnekem a olejem. Jemně dochuťte pepřem a opečte v troubě. Když vychladne, krajíce chleba nakrájejte na kostičky.
Polévku podávejte teplou, ozdobenou kapkou olivového oleje, bazalkou, mini mozzarelou, sardinkami a krutony.