Nahoru

Pizza marinera

Ingredience:

  • Těsto:
  • 300 g mouky
  • olivový olej ze scezeného tuňáka Calvo
  • 150 g vlažné vody
  • 7 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • Topping:
  • 2-3 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
  • 6 lžic drcených rajčat
  • 150 g strouhané mozzarelly
  • ½ červené cibule nakrájené na plátky
  • cherry rajčátka
  • oregano
  • sůl
  • pepř
  • 1 konzerva Calvo slávek v marinádě
  • černé olivy
  • rukola
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy45 min

PostupPostup

Pizza marinera
 

Droždí nechte rozpustit ve vlažné vodě. Těsto vymíchejte z mouky, soli, cukru, olivového oleje z tuňáka a droždí a nechte kynout 20 minut. Troubu předehřejte na 250°C. Těsto vyválejte do tvaru kruhu a dejte na plech. Těsto potřete drcenými rajčaty, přidejte mozzarellu, plátky cibule a cherry rajčátka. Ochuťte oreganem, solí a pepřem. Pečte 25-30 minut při teplotě 200°C. Nakonec přidejte tuňáka, slávky, olivy a rukolu. Ihned podávejte.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo