Pizza marinera
Ingredience:
- Těsto:
- 300 g mouky
- olivový olej ze scezeného tuňáka Calvo
- 150 g vlažné vody
- 7 g čerstvého droždí
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- Topping:
- 2-3 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
- 6 lžic drcených rajčat
- 150 g strouhané mozzarelly
- ½ červené cibule nakrájené na plátky
- cherry rajčátka
- oregano
- sůl
- pepř
- 1 konzerva Calvo slávek v marinádě
- černé olivy
- rukola
4 osobysnadné45 min
Postup
Droždí nechte rozpustit ve vlažné vodě. Těsto vymíchejte z mouky, soli, cukru, olivového oleje z tuňáka a droždí a nechte kynout 20 minut. Troubu předehřejte na 250°C. Těsto vyválejte do tvaru kruhu a dejte na plech. Těsto potřete drcenými rajčaty, přidejte mozzarellu, plátky cibule a cherry rajčátka. Ochuťte oreganem, solí a pepřem. Pečte 25-30 minut při teplotě 200°C. Nakonec přidejte tuňáka, slávky, olivy a rukolu. Ihned podávejte.