Pikantní salát s citrónovou trávou a tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 2 stonky citrónové trávy
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprička
- 1 okurka
- 1 mrkev
- Hrst čerstvého koriandru
- Hrst čerstvé máty
- Šťáva ze dvou limetek
- 2 PL rybí omáčky
- 1 PL cukru
- 2 PL sezamového oleje
- 1/4 hrníčku arašídů (pražené a nasekané)



Postup

Příprava citrónové trávy: Odstraňte vnější tvrdé listy citrónové trávy a jemně nakrájejte vnitřní část stonků.
Příprava zeleniny: Nakrájejte červenou cibuli na tenké plátky. Česnek nasekejte nadrobno. chilli papričku nakrájejte na jemné kousky (pokud chcete dresink méně pikantní, odstraňte semínka). Okurku a mrkev nakrájejte na tenké proužky nebo použijte škrabku na výrobu tenkých plátků.
Příprava tuňáka: Tuňáka sceďte a jemně jej rozeberte vidličkou.
Příprava dresinku: V malé misce smíchejte šťávu z limetek, rybí omáčku, cukr a sezamový olej. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Ve velké misce smíchejte nakrájenou citrónovou trávu, červenou cibuli, česnek, chilli papričku, okurku, mrkev, čerstvý koriandr a mátu. Přidejte tuňáka a jemně promíchejte.
Nakonec přidejte dresink a promíchejte, aby se všechny chutě propojily. Podávejte posypané nasekanými arašídy.



