fbpx
Nahoru

Pikantní salát s citrónovou trávou a tuňákem

Ingredience:

  • 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 2 stonky citrónové trávy
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Hrst čerstvé máty
  • Šťáva ze dvou limetek
  • 2 PL rybí omáčky
  • 1 PL cukru
  • 2 PL sezamového oleje
  • 1/4 hrníčku arašídů (pražené a nasekané)
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy15 minut

PostupPostup

Pikantní salát s citrónovou trávou a tuňákem
 

Příprava citrónové trávy: Odstraňte vnější tvrdé listy citrónové trávy a jemně nakrájejte vnitřní část stonků.

Příprava zeleniny: Nakrájejte červenou cibuli na tenké plátky. Česnek nasekejte nadrobno. chilli papričku nakrájejte na jemné kousky (pokud chcete dresink méně pikantní, odstraňte semínka). Okurku a mrkev nakrájejte na tenké proužky nebo použijte škrabku na výrobu tenkých plátků.

Příprava tuňáka: Tuňáka sceďte a jemně jej rozeberte vidličkou.

Příprava dresinku: V malé misce smíchejte šťávu z limetek, rybí omáčku, cukr a sezamový olej. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

Ve velké misce smíchejte nakrájenou citrónovou trávu, červenou cibuli, česnek, chilli papričku, okurku, mrkev, čerstvý koriandr a mátu. Přidejte tuňáka a jemně promíchejte.

Nakonec přidejte dresink a promíchejte, aby se všechny chutě propojily. Podávejte posypané nasekanými arašídy.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo