fbpx
Nahoru

Pikantní koláč s tuňákem a kaštany

Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • 4 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g kaštanového pyré neslazeného (můžete si jej koupit hotové, nebo si jej připravit vařením a rozmixováním)
  • 1 nakrájená bílá cibule
  • 2 vejce
  • 200 g strouhaného sýra (ementál nebo podobný)
  • 100 g smetany na vaření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Máslo na vymazání pánve
  • Olivový olej
Počet osob4Náročnosťstredne náročnéČas přípravy50 minut

PostupPostup

Pikantní koláč s tuňákem a kaštany
 

Vítejte u našeho jedinečného receptu na pikantní koláč s tuňákem a kaštany! Tento koláč je ideální pro ty, kteří milují výrazné a netradiční chutě. Kombinace kvalitního tuňáka Calvo a sladkých kaštanů vytváří nezapomenutelný gastronomický zážitek. Tento recept je nejen chutný, ale také jednoduchý na přípravu. Takže neváhejte a pusťte se do pečení s námi!

Jak na pikantní koláč s tuňákem a kaštany?

Troubu předehřejte na 180°C.

Na pánvi osmahněte na troše oleje nakrájenou cibuli.

Ve velké míse smíchejte scezeného tuňáka, kaštanové pyré, osmaženou cibulku, vejce, strouhaný sýr a smetanu. Dochuťte solí a pepřem.

Listové těsto dejte do vymazané dortové formy. Směsí tuňáka a kaštanů pokryjte listové těsto a zarovnejte lžičkou. Pečte v troubě 30-35 minut, dokud povrch koláče není zlatohnědý.

Před podáváním nechte pár minut vychladnout.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo