Pikantní koláč s tuňákem a kaštany
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 4 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g kaštanového pyré neslazeného (můžete si jej koupit hotové, nebo si jej připravit vařením a rozmixováním)
- 1 nakrájená bílá cibule
- 2 vejce
- 200 g strouhaného sýra (ementál nebo podobný)
- 100 g smetany na vaření
- Sůl a pepř podle chuti
- Máslo na vymazání pánve
- Olivový olej
Postup
Vítejte u našeho jedinečného receptu na pikantní koláč s tuňákem a kaštany! Tento koláč je ideální pro ty, kteří milují výrazné a netradiční chutě. Kombinace kvalitního tuňáka Calvo a sladkých kaštanů vytváří nezapomenutelný gastronomický zážitek. Tento recept je nejen chutný, ale také jednoduchý na přípravu. Takže neváhejte a pusťte se do pečení s námi!
Jak na pikantní koláč s tuňákem a kaštany?
Troubu předehřejte na 180°C.
Na pánvi osmahněte na troše oleje nakrájenou cibuli.
Ve velké míse smíchejte scezeného tuňáka, kaštanové pyré, osmaženou cibulku, vejce, strouhaný sýr a smetanu. Dochuťte solí a pepřem.
Listové těsto dejte do vymazané dortové formy. Směsí tuňáka a kaštanů pokryjte listové těsto a zarovnejte lžičkou. Pečte v troubě 30-35 minut, dokud povrch koláče není zlatohnědý.
Před podáváním nechte pár minut vychladnout.