Pečené brambory s tuňákovou nádivkou
Ingredience:
- 2 velké brambory
- 1 konzerva Calvo tuňáka ZERO
- 1 stopka celeru
- 1 jarní cibulka
- 60 g nastrouhaného sýra Cheddar
- sůl a pepř
- 30 g okurky
- koření tzatziky
- bílý jogurt
2snadné1 hodina
Postup
Očistěte brambory, ale slupku nechte. Předvařte je v osolené vodě (přibližně 15 minut) a dopečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 ° C (přibližně 20-30 minut). Zatímco se brambory pečou, připravte si jednoduchý jogurtový dresink. Smíchejte 100 g bílého jogurtu, 1 čajovou lžičku koření tzatziky a nastrouhanou okurku. Dochuťte solí a pepřem. Po dopečení brambory rozkrojte napůl a vydlabejte vnitřek lžičkou. V misce smíchejte vydlabané brambory, tuňáka, cibuli a jogurtový dresink. Naplňte brambory tuňákovou směsí a posypte nastrouhaným sýrem. Naplněné brambory můžete ještě zapéct v troubě, dokud se sýr nerozpustí.