fbpx
Nahoru

Pečené brambory s tuňákovou nádivkou

Ingredience:

  • 2 velké brambory
  • 1 konzerva Calvo tuňáka ZERO
  • 1 stopka celeru
  • 1 jarní cibulka
  • 60 g nastrouhaného sýra Cheddar
  • sůl a pepř
  • 30 g okurky
  • koření tzatziky
  • bílý jogurt
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy1 hodina

PostupPostup

Pečené brambory s tuňákovou nádivkou
 

Očistěte brambory, ale slupku nechte. Předvařte je v osolené vodě (přibližně 15 minut) a dopečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 ° C (přibližně 20-30 minut). Zatímco se brambory pečou, připravte si jednoduchý jogurtový dresink. Smíchejte 100 g bílého jogurtu, 1 čajovou lžičku koření tzatziky a nastrouhanou okurku. Dochuťte solí a pepřem. Po dopečení brambory rozkrojte napůl a vydlabejte vnitřek lžičkou. V misce smíchejte vydlabané brambory, tuňáka, cibuli a jogurtový dresink. Naplňte brambory tuňákovou směsí a posypte nastrouhaným sýrem. Naplněné brambory můžete ještě zapéct v troubě, dokud se sýr nerozpustí.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo