Papriky plněné sardinkami
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo sardinek ve slunečnicovém oleji
- Extra panenský olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 2 hrníčky zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 100 g žampionů
- 1 ČL pšeničné mouky
- 15 - 18 ks papriček Piquillo
- 100 g quinoy
- Sůl
- 2 PL sójové omáčky
- Sherry víno
2středne náročný50 minut
Postup
Quinou dobře omyjte a sceďte.
V hrnci na troše oleje poduste nasekanou cibuli a česnek. Potom přidejte nasekané žampiony, orestujte a přidejte scezené sardinky.
Podlijeme trochou sherry vína, nechte odpařit alkohol a přidejte quinou, zalijte zeleninovým vývarem osolte a nechte na mírném ohni vařit přibližně 15 minut.
Přidejte sójovou omáčku, promíchejte a nechte vychladnout.
Do hrnce nalijte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 3 – 4 papriky Piquillo, orestujte a přidejte lžíci mouky. Pár vteřin smažte a přidejte zeleninový vývar. Promíchejte a dosolte. Rozmixujte do hladka.
Zbylé papričky naplňte směsí s quinoou a polijte paprikovou omáčkou.