Paprikový salát s tuňákem a vinaigrette
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 2 velké červené papriky
- 2 rajčata
- Pažitka
- 2 vařená vejce
- Vinaigrette:
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL kmínu
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 25 ml sherry octa
- Sůl
4snadné50 minut
Postup
Papriky pečte se solí a kapkou olivového oleje v troubě předehřáté na 200ºC, každých 10 minut otočte a pečte přibližně 40 minut, dokud nejsou opečené. Vyjměte a nechte vychladnout.
Po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na proužky.
Pro přípravu vinaigrette drťte v hmoždíři kmín se solí, přidejte česnek, ocet a extra panenský olivový olej. Pořádně promíchejte a přidejte k paprikám.
Rajčata omyjte a nakrájená na tenké plátky je dejte na talíř, navrch přidejte papriky, nakrájená vejce, tuňáka a ozdobte pažitkou.
Talíř ozdobte zbytkem vinaigrette a podávejte.