Papas Aliñás s pikantními sardinkami
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo sardinek ve slunečnicovém oleji s chilli
- 700 g nových brambor
- 1 cibule
- 1 lžíce čerstvé petržele
- 50 g extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce Sherry octu
- sůl



Postup

Cibuli nadrobno nakrájejte. Namočte do studené vody, aby ztratila sílu. Brambory vařte ve slupce asi 25–30 minut. Sceďte a nechte zakryté ještě 15 minut. Oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dochuťte extra panenským olivovým olejem, octem a solí. Přidejte scezené cibuli a nakrájenou petržel. Pokud je třeba, dochuťte. Vše opatrně promíchejte, aby se brambory nerozmačkaly. Podávejte v pokojové teplotě, nikdy ne z chladničky, aby brambory nebyly mazlavé. Přidejte Calvo sardinky a podávejte.



