Palačinky se špenátem a tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 100 g žampionů
- 150 g špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g sýra ementál
- 1 ČL piniových oříšků
- Těsto na palačinky:
- 100 g pohankové mouky
- 30 g hladké pšeničné mouky
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 30 g másla nebo olivového oleje
- špetka soli
- ½ PL cukru



Postup

Pro přípravu palačinek přidejte do misky mouku, vejce, mléko, cukr, sůl a rozpuštěné máslo nebo olej. Těsto vymíchejte do hladka a nechte odpočívat v chladničce 20 minut.
Mezitím nakrájejte cibuli na proužky, osmahněte na troše oleje na pánvi. Cibulku odložte stranou a na stejné pánvi poduste žampiony s nasekaným česnekem. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec do pánve přidejte i smaženou cibuli a špenát. Pořádně promíchejte, aby se chutě propojily.
Na čistou pánev přidejte trochu oleje nebo másla a když se rozehřeje, přidejte naběračku těsta a rozetřete jej po celé pánvi. Nechte na pánvi přibližně 1 minutu, poté otočte na druhou stranu na přibližně 30 sekund.
Do každé palačinky přidejte do středu sýr, zeleninu a scezeného tuňáka. Palačinku zahřejte na pánvi a kraje palačinky přeložte, aniž byste ji úplně zavřeli. Podávejte teplé.



