fbpx
Nahoru

Palačinky se špenátem a tuňákem

Ingredience:

  • 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 100 g žampionů
  • 150 g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sýra ementál
  • 1 ČL piniových oříšků
  • Těsto na palačinky:
  • 100 g pohankové mouky
  • 30 g hladké pšeničné mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 30 g másla nebo olivového oleje
  • špetka soli
  • ½ PL cukru
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy40 minut

PostupPostup

Palačinky se špenátem a tuňákem
 

Pro přípravu palačinek přidejte do misky mouku, vejce, mléko, cukr, sůl a rozpuštěné máslo nebo olej. Těsto vymíchejte do hladka a nechte odpočívat v chladničce 20 minut.

Mezitím nakrájejte cibuli na proužky, osmahněte na troše oleje na pánvi. Cibulku odložte stranou a na stejné pánvi poduste žampiony s nasekaným česnekem. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec do pánve přidejte i smaženou cibuli a špenát. Pořádně promíchejte, aby se chutě propojily.

Na čistou pánev přidejte trochu oleje nebo másla a když se rozehřeje, přidejte naběračku těsta a rozetřete jej po celé pánvi. Nechte na pánvi přibližně 1 minutu, poté otočte na druhou stranu na přibližně 30 sekund.

Do každé palačinky přidejte do středu sýr, zeleninu a scezeného tuňáka. Palačinku zahřejte na pánvi a kraje palačinky přeložte, aniž byste ji úplně zavřeli. Podávejte teplé.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo