„PAIN BAGNAT“ S TUŇÁKEM
Ingredience:
- 1 menší kulatý bochník chleba
- 2 rajčata nakrájená na kolečka
- 1 cibulka nakrájená na kolečka
- 1 zelená paprika nakrájená na kolečka
- 2 vajíčka uvařená natvrdo, nakrájená na kolečka
- 3 x 80 g Calvo tuňák v olivovém oleji
- 80 g nakrájených černých oliv bez pecky
- 8 lístků bazalky
- DRESSING:
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 25 ml octa z bílého vína
- pepř a sůl
4 osobyNáročné45 min
Postup
Zeleninu omyjte a nakrájejte. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Připravte dressing smícháním výše uvedených ingrediencí.
Odkrojte vršek bochníku a část vydlabejte. Zbytek vnitřku dobře promačkejte. Polijte trochou extra panenského olivového oleje nebo olejem z konzervy. Do bochníku vložte první polovinu rajčat, cibuli, papriku, vajíčko. Přidejte tuňáka a olivy a polijte dresinkem. Navrh dejte druhou polovinu rajčat a lístky bazalky. Přikryjte odkrojenou částí bochníku a odložte do ledničky do dalšího dne.