fbpx
Nahoru

„PAIN BAGNAT“ S TUŇÁKEM

Ingredience:

  • 1 menší kulatý bochník chleba
  • 2 rajčata nakrájená na kolečka
  • 1 cibulka nakrájená na kolečka
  • 1 zelená paprika nakrájená na kolečka
  • 2 vajíčka uvařená natvrdo, nakrájená na kolečka
  • 3 x 80 g Calvo tuňák v olivovém oleji
  • 80 g nakrájených černých oliv bez pecky
  • 8 lístků bazalky
  • DRESSING:
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 25 ml octa z bílého vína
  • pepř a sůl
Počet osob4 osobyNáročnosťNáročnéČas přípravy45 min

PostupPostup

„PAIN BAGNAT“ S TUŇÁKEM
 

Zeleninu omyjte a nakrájejte. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kolečka.

Připravte dressing smícháním výše uvedených ingrediencí.

Odkrojte vršek bochníku a část vydlabejte. Zbytek vnitřku dobře promačkejte. Polijte trochou extra panenského olivového oleje nebo olejem z konzervy. Do bochníku vložte první polovinu rajčat, cibuli, papriku, vajíčko. Přidejte tuňáka a olivy a polijte dresinkem. Navrh dejte druhou polovinu rajčat a lístky bazalky. Přikryjte odkrojenou částí bochníku a odložte do ledničky do dalšího dne.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo