Ovesné lívance s tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 1 avokádo
- 100 g žampionů
- Křepelčí vejce
- 1 citron
- Sůl
- Černý pepř
- Těsto na lívance:
- 100 g ovesné mouky
- 1 vejce
- 1 ČL kypřicího prášku
- 30 g třtinového cukru
- 2 PL extra panenského olivového oleje
2středne náročný30 minut
Postup
- Na těsto smíchejte všechny suroviny. Míchejte, dokud nevznikne těsto bez hrudek a nechte 15 minut odpočívat.
- Na pánev přidejte trochu extra panenského olivového oleje, když se zahřeje, přidejte naběračku těsta. Nechte opékat, dokud se na povrchu nevytvoří bublinky a poté otočte. Nechte ještě minutu a pokračujte s dalšími lívanci.
- Žampiony nakrájejte na hrubé plátky, osolte, opepřete a opékejte na pánvi z obou stran.
- Avokádo očistěte, rozmačkejte vidličkou, přidejte sůl a citrónovou šťávu a nechte chvíli v chladničce.
- Křepelčí vajíčka osmahněte na nepřilnavé pánvi na kapce oleje.
- Nakonec přidejte na lívance vrstvu avokáda, žampionů, vrstvy zopakujte ještě jednou a nakonec přidejte na vrch osmažené křepelčí vajíčko a kousky tuňáka Calvo. Pokapejte citrónovou šťávou.