fbpx
Nahoru

Ovesná kaše naslano s tuňákem a sušenými rajčaty

Ingredience:

  • 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 100 g ovesných vloček (celých, nedrcených)
  • 50 g drcených ovesných vloček
  • 450 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 50 g sušených rajčat v oleji
  • 50 g čerstvého špenátu
  • Černý pepř
  • Sušený česnek
  • Extra panenský olivový olej
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy10 minut

PostupPostup

Ovesná kaše naslano s tuňákem a sušenými rajčaty
 

Ovesná kaše je přímo synonymem zdravé snídaně. Pojďte si ji s námi vyzkoušet naslano. Pokud nemáte rádi oves, můžete si ji připravit i z jáhel nebo třeba rýže.

Zeleninový vývar nejprve zahřejte, přidejte ovesné vločky a nechte přejít varem. Ztlumte plamen a za stálého míchání vařte ještě 5 minut.

Dochuťte pepřem, sušeným česnekem a nakrájenými sušenými rajčaty (pár rajčat si nechte na ozdobu). Vařte další 3–4 minuty.

Nakonec přidejte špenátové listy a nechte je zvadnout. Špenát si také můžete orestovat samostatně v hrnci a později jím ozdobit kaši.

Ovesnou kaši dejte do misky, ozdobte sušeným rajčetem, scezeným tuňákem, špenátem a podávejte ozdobené kapkou extra panenského olivového oleje.

Dobrou chuť!

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo