Ovesná kaše naslano s tuňákem a sušenými rajčaty
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 100 g ovesných vloček (celých, nedrcených)
- 50 g drcených ovesných vloček
- 450 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
- 50 g sušených rajčat v oleji
- 50 g čerstvého špenátu
- Černý pepř
- Sušený česnek
- Extra panenský olivový olej
4snadné10 minut
Postup
Ovesná kaše je přímo synonymem zdravé snídaně. Pojďte si ji s námi vyzkoušet naslano. Pokud nemáte rádi oves, můžete si ji připravit i z jáhel nebo třeba rýže.
Zeleninový vývar nejprve zahřejte, přidejte ovesné vločky a nechte přejít varem. Ztlumte plamen a za stálého míchání vařte ještě 5 minut.
Dochuťte pepřem, sušeným česnekem a nakrájenými sušenými rajčaty (pár rajčat si nechte na ozdobu). Vařte další 3–4 minuty.
Nakonec přidejte špenátové listy a nechte je zvadnout. Špenát si také můžete orestovat samostatně v hrnci a později jím ozdobit kaši.
Ovesnou kaši dejte do misky, ozdobte sušeným rajčetem, scezeným tuňákem, špenátem a podávejte ozdobené kapkou extra panenského olivového oleje.
Dobrou chuť!